Крім усіма улюблених льодяників на паличці з розплавленого цукру, можна порадувати себе і своїх діточок ще одним не менш смачними ласощами домашнього приготування - молочно-шоколадними цукерками. Така солодкість особливо сподобається любителям шоколаду, так як в її склад входить какао-порошок. Готувати льодяники на паличці в домашніх умовах зовсім нескладно. Майже в кожному такому рецепті головними компонентами вважаються цукор, вода, оцет. За чверть години суміш з цих продуктів перетворюється в рідку карамель, яку потім розливають по формах.
Отже, щоб приготувати молочно-шоколадні льодяники Вам знадобиться:
Цукор - дві ст. л., мед - одна ст. л., какао - дві ст. л., вода - п'ять ст. л. вершкове масло - дві ст. л.
Всі інгредієнти потрібно ретельно змішати, викласти в каструлю і поставити на вогонь, поки суміш не почне плавитися. Зрозуміти, що карамель готова, в даному випадку буде не так просто через присутність у складі какао, проте можна орієнтуватися по застиганню цукрової краплі у воді. Якщо сироп перетвориться в кульку, то суміш готова, а значить, її можна розлити по формам для льодяників. Потім слід дочекатися, поки карамель затвердіє і охолоне, після чого відразу стане готової до вживання.
Маленькі секрети приготування льодяників
У деяких рецептах в карамель потрібно додавати оцет. Робити це треба дуже акуратно, так як може статися невелика хімічна реакція - і консистенція іноді розшаровується на пластівці. У цьому немає нічого страшного, оскільки через деякий час суміш завжди набуває первісний вигляд.
Щоб цукрова суміш не пригорає, її необхідно безперервно помішувати. В іншому випадку льодяники виявляться горілими на смак і запах.
Не залишайте остигати посуд, де варилася карамель - по можливості відразу замочіть її в окропі разом з ложкою, якою помішувати суміш. Залишки розплавленого цукру швидко застигають, тому очистити від них каструлю буде досить проблематично.
Якщо льодяники прилипли, і ні в яку не хочуть витягувати, то форму для льодяників можна на кілька секунд опустити в гарячу воду, тоді ласощі можна буде витягти без праці. Льодяники можна використовувати не тільки як самостійний продукт, з них можна робити карамельну крихту, якою потім прикрашаються десертні келихи.