Вафлі! Що нам відомо про них? Серед любителів цього популярного ласощі були найвідоміші композитори Шопен і Штраус, поет Гете, письменники Неруда і Кафка, винахідник Нобель і психоаналітик Фрейд. Винайдена в Європі ще в середньовіччі, ця солодкість і донині є найпоширенішим кондитерським виробом по всьому світу. Сучасна харчова промисловість щодня випускає тисячі тонн тонких вафель, виготовляючи торти, тістечка з різноманітними начинками, прошарками і смаками. І багато людей стали шукати відповіді на запитання: чому вафлі в клітинку?
Відповісти на це питання нескладно. Вафлі є сухе печиво з рельєфним візерунком, яке покривається або прикрашається різними начинками. Зовсім необов'язково, щоб вони були в клітинку. Єдина умова: на поверхні цих ласощів, яке випікається між 2-ух розпечених форм (в вафельниці), повинен бути рельєф. А звичні для нас «клітинки» є найбільш поширеним з них. Варто відзначити, саме слово «вафлі» походить від німецького слова Wabe, що означає, «стільники», «яйчейка». Завдання цих «яйчеек» або клітинок та ж сама, що і у бджолиних сот - утримувати рідку начинку від витікання.
Таким чином, з'явившись в Європі на зорі Нового часу вафлі стали чудовою знахідкою для кондитерів. Тонке, хрустке, надзвичайно смачне печиво не тільки тануло в роті, а й завдяки ребристої поверхні надійно утримувала крем, джем, збиті вершки, варення, мед і згущене молоко. Така особливість цих ласощів дозволяла створювати химерні кулінарні конструкції. Тому немає нічого дивного, що багато західних народивнеслі власний внесок у поліпшення даного продукту: французи випікають вафлі-гофри, голландці - сиропної вафлі, бельгійці - льєжські.
Сьогодні щоб приготувати будь-який вид вафель досить обзавестися вафельницею, яку можна знайти в будь-якому магазині побутової техніки. Даний кулінарний електроприлад випускається в різноманітних модифікаціях, що дозволяє випікати солодощі не тільки різних форм і розмірів, але і видів.
Ключові слова:
Немає ключових слів для цієї статті: