Фермери шукають ідеальну птицю. Вона повинна приносити досить м'яса і при цьому бути простою у догляді. Муларди - підвид качок, який отримують схрещуванням пекінок і мускусних селезнів. Вивести їх самостійно досить складно, але цілком можливо. Замість пекінських часто використовують інші види качок. Добре підходять для цього і самі звичайні породи качок. Для першого висновку породи найкраще використовувати природне спаровування, а для виведення вам знадобиться купити інкубатор.
Насамперед необхідно закупити батьківське стадо. На одного мускусного селезня може припадає до 5 качок. Збирати яйця для інкубації потрібно не раніше ніж через два тижні, так як члени сім'ї повинні звикнути один до одного. Селити качок найкраще окремими родинами, так буде менше конфліктів і ймовірність виведення мулардов значно підвищиться. Досвідчені фермери часто використовують такий прийом - підсаджують селезня тільки до тих качкам, які за кольором оперення не надто від нього відрізняються. Незважаючи на різницю в породах, за допомогою цього прийому самці швидко приймають самок.
У загальній складності на збір яєць у вас має піти не більше 10 днів, так шанси вивести потомство будуть максимально великі. Для виведення можна використовувати найпростіший побутової інкубатор. Обов'язково щодня потрібно вчиняти обприскування яєць із звичайного пульверизатора. При цьому дотримуйте умову, що вода повинна бути чистою і кип'яченою. Ця процедура допомагає максимально наблизити умови штучній інкубації до природних. Як правило качки під час сідала періодично сходять з кладки і плавають, а потім повертаються мокрими і тим самим зрошують яйця водою. Звичайно пташенята з'являються на 31 день.
З молодняка відбирати батьківське стадо не потрібно, так як особливість всіх міжвидових гібридів - абсолютна безплідність. Вчені намагалися використовувати навіть штучно запліднити яйця, але з'ясувалося, що стерильність після схрещування набувають і самки. Незважаючи на це чоловічі особини мулардов, починаючи з 6 місяців життя, проявляють високу статеву активність.
Тому мулардов можна вирощувати виключно для отримання пісного м'яса (вміст жирової тканини всього 25%) і делікатесної збільшеної печінки.